svētdiena, 2017. gada 5. februāris

Pops un klaiņojoši suņi.

Dažas lietas, kuras jāatceras, braucot uz Filipīnām
- Aizmirstiet par gāzētu minerālūdeni. Tāda tur nav un labākā alternatīva ir sprits. Lielveikalos, mazveikalos, kafejnīcās un restorānos gāzēta ūdens nav. Ja jūs atradīsiet, tad priecājieties un izbaudiet
- pie prastās maltītes aizmierstiet par nažiem. Varat sākt trenēties visu ēst ar dakšu un karoti, jo tieši tāds būs jūsu ēšanas piederumu komplekts
- Visa karte man nestrādāja. Pavisam ir 2 bankas, kuru bankomātos var izņemt naudu. viena ir BPI un otra ir ar tādu zilu uzrkastu un abreviatūru. BET par katru naudas izņemšanu jāmaksā 4 eiro, turklāt katrā bankomātā ir cita pieļaujamā summa, kuru izņemt. Vienā tie ir 80 eiro, citā varbūt arī 300 eiro, neviens līdz galam precīzi tā arī nevarēja pateikt, kurā bankomātā cik daudz naudas var izņemt vienā piegājienā.
Kartes nekur nepieņem, un bankomātu ir ļoti maz, tāpēc vislabāk ir ja visam ceļam ir skaidra nauda, kā arī skaidrs plāns, kur ir tuvākais nākamais bankomāts.
- Takši jūs čakarēs. Lidostā dzeltenie takši par normālu summu aizvedīs prom un pēc tam par 2 -3 x lielāku summu būs jārēķinās, par jebkuru citu ceļu. Tāpēc mazajās pilsētās izmantojam triciklus, katru riezi vienojoties par summu un lielajās uber, kuru piesaista kartei. Arī, lai brauktu atpakaļ uz lidostu.
- Mūzikas gaume Filipīnās ir traka. Visos mikroautobusos skanēja tas pats disks ar dažiem kaveriem un radio skonto repertuāru. Tas pats skanēja pie gaismotām strūklakām
- Svētki, protams, ir lieliski, bet fiilipīnieši tos svin publiskās vietās ar mūziku līdz 5 no rīta. Tāpēc, ja plānojat gulēt, nekādā ziņā neņemat naktsmājas tuvu šādām vietām. Mēs trāpījām nelielā, lieliskā ciematā, kur skaista jūra viss, smuki, bet svētki ilga 4 dienas un visas dienas sākot no apm 7 vakarā līdz 5 rītā bija apdullinošs troksnis, ar nesakarīgu mūzikas raustīšanu, kliegšanu mikrofonā utt. Trešajā naktī nomainījām viesnīcu un labi, ka tā.
- Kaulēties vajag, ja runājat ar cilvēkiem par privātu pakalpojumu sniegšanu: viesnicām, izbraukumiem ar laivu, tricikliem, zvejošanu, utt. Tas var palīdzēt, lai gan lielākoties visur viņi jau iekšēji vienojušies par zemāko pieļaujamo cenu.
- Nedzeriet dzērienus ar ledu. Ledus te tiek gatavots no ne pavisam tīra ūdens un tas var būt pirmais iemesls, dabūt caureju utt.
- Ņemat līdzi ūdensdrošus maisus. Mēs nopirkām uz vietas 10 l maisu par 400 peso jeb 8 eiro. Palavanā daudz jāceļo pa ūdeni un tas ļoti noder.
- Pārtika ir specifiska, nekad nevar zināt, vai ēdiens būs cenas vērts. Jebkurā gadījumā garšīgs ir tuncis, zivis kokosriekstu pienā, jaunie kokosrieksti, mango un arī žāvēti mango ir lieliski. Kariji bija gan briesmīgi gan ļoti garšīgi, zupas tāpat. Maize, salīdzinot ar Latviju, ir ļoti salda un tikai baltā.
- Alus visur ir viens un tas pats un nav baigi garšīgs. Garšīgs ir rums. Kurš maksā arī ļoti lēti ap 2 eiro par 350 ml tumšā ruma. Vīns ir slikts un ļoti ļoti dārgs un grūti atrodams. Pieejams arī džins.
- Wi Fi lielākoties nekur nestrādā, lai gan teikts, ka būs. Signāls ir vājš, pazūd, nav lietojams. Tāpēc labāk izmantot vietējās mobilo sakaru kartes, bet tām ir atšķirīgs pārklājums.
- Pārvietošanās vislabāk ir ar motorolleri. Uz ilgāku laiku to īrējot jāmaksā 300 peso par dienu, kas ir apmēram 6 eiro dienā. JO visi autobusi, mazie busiņi utt ir padārgi. Autobuss ir arī ļoti lēns, bet dod labu priekšstatu par tiem, kas reāli dzīvo apkārtnē. Mazie busiņi laikam taisīti vairāk tūristiem un tie maksā 2x vairāk nekā autobuss un apmēram tikpat, cik visas dienas motorollera īre.
- Lieliskas ir masāžas par 6-8 eiro var saņemt pilnu ķermeņa masāžu uz apm 1 h. tiešām forši. Lielpilsētā būs dārgāk
- Visur un ik pa laikam jāmaksā jaunas un jaunas nodevas: lidostā, par došanos uz kādu maršrutu, par pludmales apeklējumu, par vēl kko. Tā summas ir kā'vides un citi nodokļi, kurus viņi iekasē, citkārt sola ka ar to pietiks ari citām reizēm, bet izrādās, ka jāmaksā atkal.
- Birokrātija ir apbrīnojama. Braucot uz pazemes upi Sabangā, mēs bijām birojā, kurā meitene mūs nosūtija pie citas meitenes, Otra meitene patieca, cik būs jāsamaksā un iekasēja tikai daļu no summas. Pie trešās meitenes gaidījām rindā, lai samaksātu atlikušo summu. Otrā un trešā meitene sēž tieši blakus viena otrai.
Pēc tam stājāmies rindā, lai tiktu uz laivu, Tur čalis paņēma mūsu talonu un teica ka jāgaida. Pēc kāda laika izrādījās, ka viņš mūs nelaidīs iekšā ar somām. Devāmimes uz 10 m attālo tūristu policiju, kur zem jumta šēz 6 cilvēki. Viņi teica, lai mantas nesam uz policijas iecirkni. Policijas iecirknī pateica, ka viņi mantas nelgabā. Par to tūristu policija smējās, bet nezināja, ko piedāvāt vietā. Pie laivas rindas, čalis somas negribēja ņemt, jo netīra grīda. Beigās paņēma.
Tad bija viena meitene, kas sauc laivas un grupas, kuras uz tām kāpj, otra meitene ir mūsu gide, laivu ar 6 cilvēkiem vada 2 cilvēki, galā viens cilvēks dala austiņas.... vispār tik daudz cilvēku strādā, ka jānovērtē, cik lēni var strādāt lēts darba spēks.
- Diezgan šausminoši ir būvobjekt, kur cilvēki strādā bez darba tērpiem, mutes un galvu piesedzot ar T krekliem, kuru kakla caurumus atstāj uz sejas. Visu dara paši ar rokām, bez tehnikas. Utt.
- Mazie ceļmalas veikali ir vēl specifiskāk. Vakaros tur var nopirkt alu, grazudētus riekstus un sausas zupas, un turpat uz grīdas ir matracis, uz kura guļ bērni, skatās TV un sievietes baro zīdaiņus.
- Suņi un kaķi te izskatās gan ļoti labi gan ļoti slikti, bet laikam katram ir arī saimnieks
- Brīvi dzīvo žurkas un tarakāni.
- Par spīti visām nodevām par dabas saglabāšanu, vietējos tas uztrauc tikai daļēji. Jūrā viņi krāso savas laivas, turpat blakus atrodas būvgruži, naktī un pa dienu atkritumus dedzina savā pagalmā nelielos ugunskuros, kuri nevis deg, bet gruzd un kūp. Viņi kāpj pēc putnu ligzdām un olām kokos un vienkārši ar rokām nogalina putnus. Turpat pie mājas audzē vistas un gaiļus, kas visā tajā bardakā arī ēd. Tā kā pret dabu filipīnieši attiecas tāpat kā pret tūristiem: lieta, no kuras irgūstams materiāls labums.
- Viesnīcās nav šampūna. Varbūt ir ziepes. Tas svarīgi tāpēc, ka jūrā ūdens ir ļoti sāļš, un mati ir gan netīri gan cieti, bet izmazgāt normāli tos nevar, jāiet uz frizētavu, ja tāda ir.








1 komentārs:

Unknown teica...

Paldies par visu, Dr Makha! Pēc tam, kad es sazinājos ar jums, lai palīdzētu man pārtraukt šķiršanos no vīra, mans vīrs pārtrauca aizpildīt šķiršanās dokumentus, un tagad viss ir daudz labāk. Kā jūs teicāt, viss šķiršanās process ir atcelts, sliktā sieviete, kas radīja problēmas manā laulībā, ir pametusi manu vīru, un tagad mēs esam ļoti laimīgi kopā. Es dalos šajā dzīves pieredzē ar visiem, kas saskaras ar līdzīgiem izaicinājumiem attiecībās, laulībā vai jebkurā citā jautājumā. , jūs varat sazināties ar Dr Makha, izmantojot WhatsApp +1(815)564-3618
Viņa pārvalda šādas burvestības:
* mīlestības burvestības
* kāzu burvestības
* naudas maģija
* skaista burvestība
* laimes burvestība
* Seksa pievilcības burvestības
* AIDS izārstēšanas maģija
* Kazino ala
* Noņemtas nolādētās alas
* Aizsardzības burvestība
* loterijas maģija
* Laimes burvestības
* Auglības burvestība
* Telekinēzes gredzens 💍
E-pasts: makharituals@gmail.com
Whatsapp +1(815)564-3618

bungotaaji

bungotaaji